Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: ~~ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ~ ~(Oysiες)


Status: Offline
Posts: 187
Date:
~~ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ~ ~(Oysiες)
Permalink   


  
__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: Πομπος και δεκτης.....
Permalink    


 

Η  Ραδιοφονικη ομαδα του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ανω με την εκπομπη <<Χαμογελοντας στον ΦΟΒΟ, >>ειναι  στον αερα και καυτιριαζει κοινονικο πολιτικα 8εματα καθε ΣΑΒΒΑΤΟ  12:OO ews 13:OO το μεσημερι απο τον  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM ,δηλαδη απο τους 94 FM ..καλη ακροαση!!!!


 -- Edited by 18`odWriS` at 20:01, 2004-10-27

__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ηρωινη
Permalink   HeroinΗρωινη    


Η Hρωινη προτο παρασκευαστικε το ετος 1898 καπου στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Το aξιοσημιοτο Εδω ειναι πως! η Ηρωινη παρασκευαστηκε απο την εταιρια ,,Bayer,,( Ειναι η εταιρια που βγαζει σημερα την ασπιρηνη)την ειχε παρασκεβασει ως αντιβηχηκο ,για καταπραιντικο, για τον πονο αλλα και για την καταπολεμηση της τοτε τοξικομανιας(απο μορφηνη)Αποσυρθηκε πολυ γρηγορα απ το εμποριο. Τωρα πλεον η Ηρωινη πωλειτε μονο παρανομα .Πολυ αργοτερα λοιπον παρασκευαστικε και η Ασπιρηνη ως και καλα, αντικατασταση της Ηρωινης για να καλυψουνε κατα καπιο τροπο, την γκαφα τους εφοσον παρατηρησαν την εξαρτηση και τον εθισμο που προκαλουσε, σε οσους την λαμβανανε και οταν καταλαβανε οτι ειχανε κανει Μαλ..κια ,τοτε την αποσυρανε.. (και επειτα ,βγαλανε την ασπιρηνη) Τωρα, υστερα απο Eκατό xρόνια περιπου, είναι το αντικείμενο του πιο άγριου λαθρεμπορίου στον κόσμο, και του πιο K είναι ο στόxος τnς nθικολογίας,και το κέντρο τnς μυθολογίας(δυστηχως)......ΤΩΡΑ οσο αφορα για εναν που ξεκινησε τωρα......την χρηση την άγνοιά του θα την πληρώσει σε χρήμα και ψυχοσωματική φθορά, Τόσο από τις φήμες όσο και από το ίδιο το εμπόρευμα. Θα καταλάβει ποιος έμπορος στην πορεια είναι φερέγγυος, ποιος πουλάει ασβέστη , η οτιδηποτε αλλο για να το νοΘεψει .....-Η ηρωίνη είναι ένα πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό. Μπορεί να ληφθεί από το στόμα με την εισπνοή σε Αλουμινιο  καπνιζοντας την , ενας αλλος τροπος ειναι με σνιφαρισμα ( λεγομενες μυτιες με καλαμακι)  και  με Ενδοφλέβια ένεση.Το χρωμα της ηρωινης ειναι καφετι,αλωτε ανιχτο καφετι αναλογος την προελευση της,απο την ταυλανδη π.χ εχει  ασπρο χρωμα. Η ηρωίνη που πωλείται, παράνομα βέβαια και περιέχει 4% - 80% καθαρής ουσίας. Συνήθως “κόβεται” με άλλες ουσίες όπως γλυκόζη,πουδρα,καφε,αλευρι ,απορυπαντικα κ.α.(με κυνδινο την ιδια την ζωη του χρηστη)... -και ποιος σέβεται την αρρώστια του άλλου, όπως λένε οι ίδιοι. Mε πειραματόζωο τον εαυτό του, θα εκπαιδευτεί στο να ξεχωρίζει τις ποιότητες, και αν επιβιώσει, θα χάσει λίγο λίγο τη μαγεία που ένιωθε όταν πρωτοπροσέγγιζε την ουσία-μύθο. Tότε θα ανακαλύψει τον εθισμό......... ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ: Η  επίδραση της ηρωίνης είναι κυρίως κατασταλτική. Η αγχολυτική δράση της μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ευφορίας. Σε μεγάλη δόση η κατασταλτική δράση είναι ισχυρότερη της ευφορικής. Η επίδραση της, κατά την ενέσιμη μορφή, διαρκεί από 6 έως 12 ώρες. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ:Όταν λαμβάνεται με ενδοφλέβια ένεση, ο κίνδυνος υπερβολικής δόσης είναι μεγάλος και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο. Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται όταν δεν γνωρίζουμε την περιεκτικότητα της δόσης. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένες σύριγγες υπάρχει  MEGALOS κίνδυνος μολύνσεων (AIDS, ηπατίτιδα, ενδοκαρδίτητα, τέτανος). . Με την ανάπτυξη της ανοχής στο ναρκωτικό, οι τακτικοί χρήστες ηρωίνης έχουν συχνά κακή υγεία λόγω του κακού διαιτολογίου τους, επειδή προκαλείται μείωση της όρεξης. Ακόμη, μειώνει τη σεξουαλικότητα, προκαλεί δυσκοιλιότητα και σε μερικές περιπτώσεις βλάβες στα πνευμόνια.


ΕΞΑΡΤΗΣΗ:Η σωματική εξάρτηση αρχίζει όταν η ουσία xrησιμοποιείται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για διάστημα μιας ή δύο εβδομάδων. Ποσο μαλον οταν αρχισει και αυξανετε η δοση και γιεντε τροπος ζωης........Η σοβαρότητα της εξάρτησης είναι ανάλογη με την περίοδο χρήσης και τη δοσολογία. ΣΤΕΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΗΡΩΙΝΗ  :ΠΥΡΕΤΟΣ, ΚΟΜΑΡΕΣ, ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ,ΔIAΡIES ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΕΦΥΔΡΟΣΗ,ΕΝΤΟΝΑ ΡΙΓΗ,,ΚΟΜΜΑΡΕΣ, ΒΗΧΑΣ, ΠΙΑΣΙΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ,ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΤΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΥΠΝΟΣ ((ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΓΕΡΗ ΓΡΗΠΙ ΚΑΙ ΨΥΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝΕ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ )). Αφου ομως περασουνε αυτα τα συμτοματα και πιστεψει κανεις οτι τελειωσε πια με τιν ΗΡΩΙΝΗ...ΕΡΧΕΤΕ το πιο δυσκολο μερος , πρεπει τωρα να καταπολεμησει το Ανχος που τΟν κυριευει,και την εντονη καταΘλιψη, εκει λοιπον αρχιζουμε την Απεξαρτηση..................... 
Το κύριο πρόβλημα με την ηρωίνη είναι να ξεπεραστεί η ψυχολογική εξάρτηση, γι’ αυτό και η απεξάρτησή της είναι από τις πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή της.
__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Permalink   


 


Ψ. Ν. Α. ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ΑΝΩ


 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ  Ασκληπιού 19, 2ος όροφος. Telephone-4.gif (2522 bytes)Τηλ. 0103611803 - 0103614242 FAX:3609816


ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ (Σ.Σ.) Εδώ γίνεται η πρώτη επαφή του εξαρτημένου με το θεραπευτικό πρόγραμμα. Στον Συμβουλευτικό Σταθμό: . Δίνονται πληροφορίες στα εξαρτημένα άτομα με κάθε λεπτομέρεια για το Θεραπευτικό Πρόγραμμα, τις δυσκολίες που πιθανώς θα αντιμετωπίσουν αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τις ξεπεράσουν. . Πραγματοποιούνται η ευαισθητοποίηση του εξαρτημένου ατόμου στο πρόβλημα του, η σταθεροποίηση της απόφασής του, η εμπλοκή του στην θεραπευτική διαδικασία και η ένταξη του στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα, μέσα από ατομικές συνεδρίες, ομάδες στήριξης, ψυχοθεραπείας, ομάδες έκφρασης. . Δίνονται πληροφορίες σε άτομα, ομάδες και φορείς της Ψυχικής Υγείας, σχετικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών. . Λειτουργούν προγράμματα συμβουλευτικής γονέων και θεραπείας οικογένειας.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Headphone.gif (15369 bytes) Τηλ. 0103617089 Πρόκειται για τηλεφωνική υπηρεσία, ειδικευμένη σε θέματα που αφορούν την χρήση / κατάχρηση ουσιών και αλκοόλ. Παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, βοήθεια, κατεύθυνση και παραπομπή προς τις ενυπάρχουσες θεραπευτικές δομές. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας και συμμετέχει σε προγράμματα ανταλλαγής και εκπαίδευσης επιστημόνων.


ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΩΝ (ανοικτό) Ασκληπιού 19, Ισόγειο Τηλ.telephone-3.gif (4399 bytes) 210-3638833 - 2103638895 FAX 3617839 Παρέχεται πληροφόρηση, συμβουλευτική και θεραπευτική αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης και κατάχρησης ουσιών, σε έφηβους και νέους και τις οικογένειές τους


ΤΜΗΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ νέο 18 ΑΝΩ Ψ.Ν.Α. (κλειστό - μεικτό)
Τηλ.Telephone-4.gif (2522 bytes) 0105323780, Fax: 5321913


ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ
Xανιων 4 (Κυψελη) Τηλ. 210 -8250106 και 210 -8250206 Η Γ΄ φάση του προγράμματος είναι εξωτερική με διάρκεια 12 μήνες, όπου ο θεραπευόμενος προετοιμάζεται για την επάνοδο και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο. Λειτουργούν εκτός από την ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ομάδες ραδιοφώνου, θεάτρου, μουσικής, τέχνης,κινητικης εκφρασης,ομαδα πηλου,κοσμηματος, φωτογραφίας, ομαδα ποδοσφερου, κλπ., σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας του τμήματος. Λειτουργεί επίσης κοινωνικός Ξενώνας για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής


Cell-phone.gif (10180 bytes)ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (κλειστό) Ταϋγέτου 21, Π. Ψυχικό Τηλ. 0106728780 - 0106728781 Απευθύνεται σε εξαρτημένες από ψυχότροπες ουσίες, γυναίκες. Είναι κλειστό και η διάρκεια παραμονής είναι 6 μήνες. Εδώ, οι εξαρτημένες γυναίκες προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τους λόγους που τις οδήγησαν στην εξάρτηση και να αναζητήσουν νέους τρόπους ζωής μέσα από διάφορες ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες (ατομική, ομαδική, ψυχοθεραπεία, δραματοθεραπεία, θεραπεία μέσο τέχνης).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ Ασκληπιού 19, 2ος όροφος telephone2.gif (10196 bytes)Τηλ. 0103611803 - 0103614242, Fax: 3609816 Απευθύνεται σε φυλακισμένους τοξικομανείς και περιλαμβάνει ομάδες στήριξης και ευαισθητοποίησης. Λειτουργεί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού (Δικαστικές, Γυναικείες, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κρατουμένων). Επίσης, γίνονται ομάδες αποφυλακισμένων τοξικομανών στον Συμβουλευτικό Σταθμό.
__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: Ενδορφινες! τι ειναι ?
Permalink   ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ    


  ΕΝΔΟΓΕΝΗ ΟΠΙΟΥΧΑ ,λεγονται και αλιος οι ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ διοτι εχουνε ακριβως την ιδια φαρμακολογικη δραση με τα ΕΞΟΓΕΝΗ ΟΠΙΟΥΧΑ (οπως η Ηρωινη ..)ομως δεν προκαλουνε εθισμο και βλαβες οπως η ηρωινη επειδη, ο οργανισμος εκρινει ακριβως οσες χρειαζετε αλωστε και με ενα φυσιολογικο τροπο . Προκειτε λιπον για φυσικες οπιουχες ουσιες που παραγει ο ιδιος ο εγεφαλος και  εκρινοντε απο εκει που ειναι η ''φεα ουσια'' Πως ομως συνδεονται με τα Στεριτικα ενος χρηστη ουσιων οι φυσικες οπιουχες ουσιες οι ενδορφινες?? Τις οποιες παραγει λιπον ο εγεφαλος να σας πω για να προσφερει χαλαρωση ,ευεξια ,ευφορια μετα απο μια κουραστικη μερα,ολοι έχουμε παρατηρήσει πόσο καλύτερη είναι η διάθεσή μας ακόμη και έπειτα από έναν απλό περίπατο!η μετα απο καπια ασκηση γυμναστικης που ολοι εχουμε παρατηρηση οτι μας φευγει το στρες ,ανχος, τοτε  ειναι που εκρινοντε οι ενδορφινες για τον σκοπο που προανεφερα, και απο οτι ειδαμε δρουν και ως ανχολιτικο!
 Τι συμβαινει τωρα  οταν καπιος βαλει ξενη οπιουχα ουσια μεσα του . τοτε λοιπον ο οργανισμος αντιλαμβανετε οτι αρκειτε στιν ξενη ουσια(π.χ ΗΡΩΙΝΗ) που του δινεις εσυ και ετσι σταματαει να παραγει τις ""ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ"" οταν  ο οργανισμος συνηθησει στιν ΕΞΟΓΕΝΗ οπιουχα ουσια που του δινεις και.. καπια στιγμη δεν του την δοσεις, για οπιονδηποτε λογο(ειτε γιατι δεν εχεις λεφτα ειτε για να κοψεις την χρηση) τοτε εχεις τα λεγομενα Στεριτικα (ΧΑΡΜΑΝΕΣ τα λενε τα στεριτικα στην γλωσσα των τοξικομανων) Διοτι εχει σταματισει να παραγει ο εγεφαλος! τις Ενδορφινες ((οι οπιες ξεκινανε να επανερχοντε υστερα απο 3-4 μερες μετα τιν τελευτεα δοση)) αλλα παρα πολυ αργα... Τις βοηθαμε ομως να επανερθουν με ασκηση του σωματος, γενικα δραστηριοπιηση, αλλιως εαν ειμαστε στιν αδρανεια τοτε πιο πολυ κερο Θα κανουνε να επανερθουνε οι Ενδορφινες  οποτε πιο πολυ κερο ,8α ταλεπορουμαστε! θα εσθανομαστε κουρασμενοι, θα κουραζομαστε πιο ευκολα αυτο θα επιρεαζει και τιν ψυχολογια! μας βεβεα...οποτε Θα ρθουνε και οι καταθλιψεις.. (αλλα οι ενδορφινες ειναι ενα μερος για την αιτια το πως ειμαστε μετα απο πολυχρονη χρηση.... και διακοπη ,οχι ολο) .Καπου εδω να αναφερω οτι οταν σταματας και ξαναρχιζεις τιν ηρωινη, αυτες λιπον οι συνεχομενες διακοπες μπορουν να αποφερουνε, ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ..... επισης  φερνει μεχρι και σεχουαλιkη Ανικανοτιτα.
__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Permalink   


ΘΕΛΩ  Να  Σημειωσω Καπου Εδω Καπια Σημαντικα Πραγματα για Εκεινους που εχουνε Γνωστους.. ..Συγκενεις,, η φιλους οι οπιοι ειναι στην χρηση και θελουνε να τον βοηθησουνε ,παρακατω αναφερω λιπον καπια σημαντικα.... ΜΗΝ πανικοβαλεστε! ζητηστε να ενημερωθητε για τα του Νομου... ! ΜΗΝ νομιζεται οτι ηρθε  Η συντελεια του κοσμου, ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ οταν δειτε οτι δεν μπορειτε Να αναλαβετε εσεις την περιπτωση...! ΜΗΝ ξεχνατε οτι μπορει να ειστε μερος του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Προσπαθηστε να καταλαβετε καλα οτι κανεις μα κανεις ΔΕΝ μπορει να τον ΕΞΑΝΑΚΓΑΣΕΙ να κοψει την χρηση.....( πρεπει να το Θελει ο ιδιος).. ΜΗΝ του κανετε ανακρηση,ετσι μονο τον απομακρινετε. ΜΗΝ περνεται ελαφρα τους φοβους του αλλα και εσεις ΜΗΝ γινεσται Υπερβολικοι, με τους δικους σας( φοβους)...Οταν βλεπετε και απομακρινετε απο τις πιεσεις σας..ΜΗΝ απογοιτευεστε...θα σας πλησιασει μονος του καπια αλλη στιγμη,και θα σας εμπιστευτει.Αν θελετε να φανειτε χρησιμοι Μην του δινεται Χρηματα για αρχη, ((αλλα μοναχα αν χρειαστη για ειδη ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ...))

__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
Permalink   


Trippin Ψευδεσιογονα Trippin


            Οι ουσίες αυτές συνήθως κυκλοφορούν σαν Xάπια κάθε μορφής, παλαιότερα σε σταγόνες σε στυπόχαρτα ή ως τριπάκια - (από το trip= ταξίδι)Μικρά τετράγωνα απορροφητικού χαρτιού εμποτίζονται σε μικροποσότητες του ναρκωτικού και στη συνέχεια διαλύονται στη γλώσσα.Τα τετράγωνα αυτά συχνά έχουν έγχρωμα αφηρημένα σχέδια χαρακτήρων από κόμικς, ή to LSD μπορεί να πωλείται χρησιμοποιώντας τα σχέδια επάνω στα τετραγωνάκια ως εμπορικές ονομασίες, όπως  Ροζ πανθηρ ¨Φράουλες¨, ¨E.T.¨ ή ¨Κινέζικος Δράκοςlsd3¨.ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ:Η ελάχιστη αποτελεσματική δόση είναι 25 μιλιγκράμ. Αρχίζει να επιδρά 30 – 60 λεπτά μετά τη λήψη του και η δράση του κορυφώνεται μέσα σε 2 – 3 ώρες και εξαφανίζεται ύστερα από 6 – 10 ώρες. Το LSD σε οπια διποτε μορφη προκαλεί αλλοίωση  των αντιλήψεων: διαστρεβλωμένες εικόνες, έντονα χρώματα, φαντασιώσεις, συχνά παραισθήσεις. Μερικές φορές το LSD προκαλεί μυστηριακές εμπειρίες. - προκαλούν μια έντονη ψευδαισθησιακή εμπειρία με συμπυκνωμένες και παραλλαγμένες εντυπώσεις και εικόνες, έντονα χρώματα και ανάλογη μουσική που θυμίζουν, αν δεν είναι, τα διαφημιστικά σποτ ή μουσικά διαλείμματα στην TV, όπου βλέπει κανείς τεράστιες κιθάρες, παραμορφωμένα πρόσωπα και άλλα ανάλογα.
Η αντίδραση πανικού και η αναδρομική εμπειρία αποτελούν χαρακτηριστικές εκδηλώσεις της κατηγορίας αυτής. Η πρώτη προέρχεται από τον βομβαρδισμό των εντυπώσεων και εικόνων σε άπειρα άτομα οπότε η νέα πηδάει από τον ουρανοξύστη όχι μόνο για να ξεφύγει από αυτά αλλά και πιστεύοντας στις υπεράνθρωπες ικανότητες που νοιώθει με τη χρήση τους. Η αναδρομική εμπειρία - flash back - προβληματίζει αφάνταστα ειδικούς και κυβερνήσεις, επειδή, νέα άτομα που προσλαμβάνονται σε υπηρεσίες υψηλής ασφάλειας και είχαν στο ιστορικό τους κατάχρηση της κατηγορίας του LSD, μπορεί να εμφανίσουν "ταξίδι" και έξι μήνες ακόμη από την τελευταία μέρα που το διέκοψαν. ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:Μια δόση LSD μπορεί να προκαλέσει προσωρινές ψυχικές διαταραχές με σοβαρές συνέπειες, ειδικά σε άτομα ανώριμα. Η πιο αρνητική επίδραση είναι το άγχος: έντονος φόβος και αδυναμία σκέψεων και κινήσεων. Δεν έχει αποδειχτεί ακόμα η σχέση του με εγκληματικές ενέργειες και αυτοκτονίες Έτσι είναι απαραίτητος ο εργαστηριακός έλεγχος για ένα τέτοιο διάστημα, μέχρι ότου αναλάβουν μία υπεύθυνη θέση και δεν αποτελούν ... δημόσιο κίνδυνο.           . .
__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
Permalink   

Ναρκωτικά στην εγκυμοσύνη Η Ηρωίνη, η κοκαίνη και η μεθαδόνη δημιουργουνε προβλήματα που παρουσιάζονται στο νεογνό, ειδικά προβλήματα από την στέρηση τις ουσιας.. Το μωρο μολις λιπον γενηθη παρουσιάζει σύνδρομο Στέρησης, που μπορεί να εχει ΣΟΒΑΡΕΣ επιπτωσεις για αυτο.Πρέπει να σημειώσω ότι! τα περισσότερα από τα φάρμακα που λαμβάνονται από την έγκυο γυναίκα, λαμβάνονται και από το παιδί, Και αυτό συμβαίνει διότι περνούν από το αίμα της μητέρας στο αίμα του παιδιού. Έτσι, ο γυναικολόγος θα πρέπει να έχει πάντα υπ΄όψιν του τα αποτελέσματα του οπιοδηποτε ΦΑΡΜΑΚΟΥ που δίνει στην μητέρα, ποια θα είναι και στο παιδί.  

__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
Permalink   

KAPIA πραγματα που 8α σας φανουνε Xρησημα για το πως θα καταλαβεται οτι το παιδι σας η ενας Αγαπημενος σας ανθρωπος παίρνει Ναρκωτικες ουσιες! παρουσιάζει ΛΙΠΟΝ ,ξαφνικές και Αδικαιολόγητες μεταπτώσείς στη συμπεριφορά του,Ανεξήγητη αλλαγή στις παρέες και στους φίλους, Περίεργο και εντυπωσιακά διαφορετικό ντύσιμο και χτένισμα ,Απομόνωση στο δωμάτιο για πολλές ώρες,Ανεξήγητη παραμονή στην τουαλέτα για πολλές ώρες,Ψέματα ή αμήχανες δικαιολογίες για το πού και με ποιους περνάει την ελεύθερη ώρα του,Ξαφνικές αναχωρήσεις ή αποχωρήσεις από το σπίτι, Τηλεφωνήματα από αγνώστους, Την μια είναι κακόκεφο και ευέξαπτο και την άλλη υπερβολικά καλό, και ευγενικό. Είναι επίσης ευαίσθητο στους θορύβους και τρομάζει με τον παραμικρό κρότο. Στο σχολείο πέφτει η απόδοση του ραγδαία, χλομο γινεται συνηθως το πρόσωπο του ,εχει συνάχι που δεν περνάει εύκολα, εχει όρεξη για Γλυκίσματα και παρουσιαζει κοκκινα υγρά μάτια( αυτο συμβενει κυριος με το χασις) Ασυνήθιστα μικρές ή μεγάλες κόρες ματιών και βαριά βλέφαρα.Σύγχυση, τραύλισμα και παράλογη συμπεριφορά
ΘΑ παρατηρησεται επησης συχνό ίδρωμα που διαδέχεται από ανατριχιάσματα, γενική αδιαθεσία,επιμονο φτερνισμα ,διαροια, πληγές, και απώλεια βάρους επισης μπορει να παρατηρησετε και μια Επιμονη Φαγουρα σε ολο το σωμα(αυτο συμβενει λιγες ωρες μετα, αφου εχει κανει χρηση Ηρωινης) - Επισης,Όταν σας λείπουν χρήματα ή χρυσαφικά, ρολόγια κλπ. υπάρχει καπια Περίπτωση το παιδί να τα έχει πουλήσει για να εξασφαλίσει τη Δόση του...( ΑΥΤΑ ειναι καπια απο τα ΠΟΛΛΑ..)Σίγουρα, με μια από αυτές τις ενδείξεις δεν μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα αμεσος ότι το παιδί παίρνει ναρκωτικά. Απλώς πρέπει να το πλησιάσουμε και να επιδιώξουμε τον
διάλογο μαζί του.......

__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ~ ορολογιες~
Permalink   Ορισμενες απο τις ορολογιες που χρησιμοπιουν οι χρηστες: Στην πιατσα την Ηρωίνη ας πουμε, την λενε οπως πολλοι ξερεται και πρέζα , την λενε ομως και παραμυθα,ρουχλα,ζουζου,ζαμπον και Τάι (δηλ. η λευκή ηρωίνη, από την Ταϊλάνδη)
Την κοκαΐνη την λενε και Κοκό και κοκορετσι
Άλλες εκφράσεις..........
Σέο =Σύριγγα (από το σέα μας και μέα μας)
Γκανάκι=Σύριγγα (από το gun (<shoot))
Σουτάρω,Βαρεμα =Κάνω ενδοφλεβια ένεση
Γιούφι= Το καλαμάκι που ρουφάνε την κοκα αλλα και την ηρωινη
Φλάς = Η αρχική ένταση των ναρκωτικών (στη κόκα κρατάει 20 λεπτά περίπου ενώ στην πρέζα μπορεί και 10 ώρες)
Χαρτι = Η δόση, Eνα G =ενα γραμμαριο
Ντάγκλα =Γλάρωμα (συμβαίνει μόνο στη πρέζα(ηρωινη) όχι με την κόκα)
Περνάω Χαρμάνα = Εχω σύνδρομο στέρησης
Την άκουσα : Με έπιασε,φτιαχτικα
Speedball: Ετσι λένε το προϊόν μείξης ηρωίνης με κοκα
Έφαγα πακέτο,μπουρουχα := Οταν σου πουλήσουνε ψεύτικο πράγμα,νοθευμενο__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- Καφεινι
Permalink   


Καφεινη (μια απο της πολλες εξαρτησεις) ....και αυτη θεωρειτε απο τα τις τελευταιες ουσιες Εξαρτησης..Yπαρχουνε παρα πολοι ανθρωποι που εαν δεν πιουν καφε ενα πρωι ,ΔΕΝ μπορουνε να παρουνε τα ποδια τους.Η απότομη διακοπή του, σε όσους πίνουν συστηματικά καφέ, μπορεί να επιφέρει συμπτώματα στέρησης: Αίσθημα Κόπωσης, Υπνηλία, Πονοκέφαλο ΚΑΙ εκνευρισμό. Με ένα φλιτζάνι καφέ τα συμπτώματα εξαφανίζονται αμέσως. Τα προβλήματα στέρησης αρχίζουν συνήθως 12 με 14 ώρες μετά το τελευταίο φλιτζάνι. Ευτυχώς όμως το στερητικό σύνδρομο υποχωρεί σιγά σιγά για να εξαφανιστεί τελείως μετά από μία εβδομάδα.Δεν υπάρχει Κάποια συγκεκριμένη ποσότητα κατανάλωσης καφέ, για να δημιουργηθεί η Εξάρτηση στην καφεΐνη....
Ακόμα και ένα φλιτζάνι δυνατού Καφέ ή τρία κουτάκια coca cola, αρκούν για να προκαλέσουν εθισμό σε ευαίσθητα άτομα.
Ακόμα και τα νεογέννητα, των οποίων η μητέρα έπινε μεγάλες ποσότητες καφέ κατά την κύηση, παρουσιάζουν συμπτώματα Στέρησης (εκνευρισμό, κινητικότητα, εμέτους) που εξαφανίζονται ύστερα από μερικές ημέρες! Η ουσία αυτη(η καφεινη) βρίσκεται και σε άλλα φυτικά προϊόντα όπως το τσάι ,ακομα και στο κακαο. Επιπλέον επικρατεί η τάση της προσθήκης καφεΐνης σε αναψυκτικά τύπου Cola..


__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και αλλα προγραμματα
Permalink   


 


   ΓΙΑ άτομα που θέλουν πληροφόρηση και για αλλα προγραμματα για βοήθεια και παραπομπή σε θεραπεία σε θέματα ναρκωτικών, αλκοόλ και άλλων εξαρτήσεων μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα ¨' Ανοιχτή γραμμή Ιάσων 210-8220098 Συμβουλευτικός σταθμός Ιάσων 210-822008 Κέντρα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ στο νομό Αττικής : Διάβαση 210-8626761 Παρέμβαση 210-3300751-748 Νόστος 210-4220708 Στροφή 210-8820272 Στη Λάρισα Κέντρο Ενημέρωσης Έξοδος 2410-2545 Κέντρο Ενημέρωσης Βόλου 24210-64615 Στη Θεσσαλονίκη Κέντρο Ενημέρωσης Ιθάκη 2310-270110 ΚέντρουΨυχικήsΥγιεινήs210-8231210__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ~~ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ~~
Permalink   


 


Snort Coke Κοκαινη


          Η κοκαΐνη είναι μια λευκή σκόνη που συνήθως εισπνέεται από τη μύτη με καλαμακι η με ενα τιλιγμενο χαρτονομισμα προκειμενου να την σνιφαρει αλλά μπορεί να ληφθεί και με ένεση. Τα φύλλα της κόκας χρησιμοποιούνται ως ψυχότροπη ουσία στις χώρες των Άνδεων, αλλά όχι στις δυτικές χώρες. Από τα φύλλα της κατασκευάζεται η κοκαΐνη. Από την κοκαΐνη παράγονται και άλλες ουσίες, όπως το κραχ (έχει πιο γρήγορες και πιο δυνατές επιδράσεις από αυτές της κοκαΐνης). Αρχίζει να επιδρά ύστερα από πέντε λεπτά και διαρκεί μια ώρα. Όταν λαμβάνεται με ένεση, τα αποτελέσματα είναι πιο έντονα και πιο σύντομα.ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ:Η αποτελεσματική δόση της κοκαΐνης είναι 25 μιλιγκράμ. Τα πιο συχνά αποτελέσματα είναι η διανοητική διαύγεια, η αύξηση της συγκέντρωσης, η ευφράδεια λόγου και η ευφορία.ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:Η υπερβολική χρήση προκαλεί συχνές διαταραχές, ταχυκαρδία, μυϊκή συστολή, ξηροστομία, υπερδιέγερση και επιθετικότητα. Σε μεγάλες δόσεις προκαλεί παραισθήσεις, κρίσεις παράνοιας, διαταραχές του κυκλοφοριακού συστήματος (έμφραγμα), διαταραχές του νευρικού συστήματος (κώμα, εγκεφαλικά επεισόδια) και διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος (αναπνευστική ανεπάρκεια). Τα πιο σοβαρά συμπτώματα εκδηλώνονται με την ενδοφλέβια χρήση της κοκαΐνης ενώ είναι σπανιότερα όταν λαμβάνεται με την εισπνοή.Coke1


Η κοκαΐνη έχει τοξικότητα σωρευτική. Οι κίνδυνοι, δηλαδή, δηλητηρίασης αυξάνονται και στην περίπτωση που δεν αυξάνεται η δόση. Το στερητικό σύνδρομο εκδηλώνεται με κατάθλιψη, αίσθηση κόπωσης και εξάντλησης. Η ψυχική εξάρτηση είναι πάρα πολύ έντονη. Ο χρήστης μπορεί να αισθάνεται κουρασμένος, πεινασμένος και μελαγχολικός, ακόμα και με τάσεις αυτοκτονίας, κατά την περίοδο αμέσως μετά τη διακοπή της χρήσης του ναρκωτικού και να συνεχίσει να νιώθει άρρωστος για αρκετό καιρό. Η εξάρτηση από την κοκαΐνη διαφέρει από αυτήν της ηρωίνης. Προκαλεί πολύ σοβαρές σωματικές βλάβες. Στην περίπτωση στερητικού συνδρόμου η λήψη κοκαΐνης δεν επαναφέρει τον εξαρτημένο στην φυσιολογική του κατάσταση. Συχνά οι εξαρτημένοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν άλλα ναρκωτικά, όπως είναι το αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα, για να αντισταθμίσουν την επίδραση της κοκαΐνης.
__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ΤΣΙΓΑΡΟ
Permalink   


                        ΚΑΠΝΙΣΜΑ Blunts are best  


 


Κάθε τσιγάρο που καπνίζουμε αφαιρεί 5 λεπτά από τη ζωή μας. Κάθε δέκα δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει στη γη εξαιτίας του καπνίσματος. Το 1994 υπήρξαν 3 εκατομμύρια θύματα ενώ το 2025 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια. Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρώτη σε καπνιστές σε όλη την Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο μετά την Κύπρο και την Κούβα. Το 43% του ελληνικού πληθυσμού καπνίζει, γεγονός που κοστίζει 15.000 θανάτους το χρόνο. Απ' αυτούς 3.500 θάνατοι ανδρών και 500 θάνατοι γυναικών οφείλονται στον καρκίνο του πνεύμονα.Στον καπνό του τσιγάρου περιέχονται περισσότερες από 2.000 διαφορετικές ουσίες. Από τις ουσίες αυτές τη μεγαλύτερη τοξική δράση, με σημαντική ευθύνη στην πρόκληση ορισμένων νόσων παρουσιάζουν το μονοξείδιο του άνθρακα, η νικοτίνη και η πίσσα. Το κάπνισμα των τσιγάρων έχει συσχετισθεί κυρίως με τρεις κατηγορίες νοσημάτων. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο του πνεύμονα, του λάρυγγα και της ουροδόχου κύστης, καθώς και τις χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, όπως χρόνια βρογχίτιδα και πνευμονικό εμφύσημα.


Το κάπνισμα ευθύνεται ακόμα ή συμμετέχει, στην πρόκληση αγγειοεγκεφαλικών διαταραχών, περιφερικών αρτηριοπαθειών, αγγειακών ανευρυσμάτων, καρκίνου του στόματος, φάρυγγα, οισοφάγου, ήπατος, παγκρέατος, νεφρών, λοιμώξεων του αναπνευστικού και πεπτικού έλκους.  Η δύναμη που εμποδίζει τον καπνιστή να διακόψει το κάπνισμα είναι η εξάρτηση. Η εξάρτηση αυτη αφορά και τη βιοχημεία του ανθρώπινου οργανισμού και τη συμπεριφορά του ίδιου του ανθρώπου.


Στην πρώτη περίπτωση που πρόκειται για φαρμακολογική εξάρτηση, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η νικοτίνη. Η νικοτίνη είναι μία χημική ουσία που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και επιδρά κυρίως στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Όταν καταπίνουμε τον καπνό η νικοτίνη εισέρχεται στο αίμα και πολύ γρήγορα διαχέεται σ' όλο το σώμα. Κάθε καπνιστής για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της νικοτίνης καπνίζει με το δικό του τρόπο το είδος του καπνού που έχει επιλέξει. Η εξάρτηση της συμπεριφοράς, στηρίζεται στο γεγονός ότι η επανάληψη μιας κίνησης πολλές φορές καταλήγει στο να γίνεται με τρόπο αυτόματο. Το κάπνισμα ενός τσιγάρου απαιτεί μια σειρά κινήσεων, που επαναλαμβανόμενες μέχρι και 15.000 φορές το χρόνο καταλήγουν στο να γίνονται αυτόματα. Η αυτόματη αυτή συμπεριφορά πολύ συχνά συσχετίζεται και με άλλες δραστηριότητες όπως το πρώτο τσιγάρο το πρωί, το τσιγάρο με τον καφέ, το τσιγάρο με τους φίλους. Έτσι όταν συμβαίνουν καταστάσεις με τις οποίες ο καπνιστής έχει συνδυάσει το άναμμα του τσιγάρου, ο καπνιστής ανάβει τσιγάρο ασχέτως αν έχει ανάγκη για νικοτίνη εκείνη τη στιγμή.    Back to Home Page                                          


Και θυμηθείτε ο καθένας μπορεί να κόψει το κάπνισμα αρκεί να Θέλει, με ή χωρίς βοήθεια.
__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ΧΡΗΣΙΜΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ....................
Permalink   


Δεν Πρέπει να Ξεχνάμε ότι το Εμπόριο των Ναρκωτικών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Οικονομική δύναμη του πλανήτη μετά την εμπορία όπλων.__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ~~ ΧΑΣΙς ~ ~
Permalink   weedStonedΚανναβη  weed   Με αυτόν τον όρο προσδιορίζονται τα παράγωγα της κάνναβης, όπως χασίς, μαριχουάνα, φούντα, χασισέλαιο. Είναι το πιο συνηθισμένο από τα παράνομα ναρκωτικά. Συνήθως καπνίζεται με τη μορφή χασίς, μιας σκούρας συμπαγούς μάζας που τρίβεται και ανακατεύεται με καπνό.ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ:beaver_scaring_tree_md_wht.gifΌταν η ουσία καπνίζεται, οι επιδράσεις εκδηλώνονται έπειτα από λίγα λεπτά και διαρκούν περίπου 2 ώρες. Αν η ουσία λαμβάνεται από το στόμα με τη μορφή τροφής, τα αποτελέσματα παρουσιάζονται ύστερα από μισή ώρα και διαρκούν 6 με 12 ώρες. Δε νιώθουν όλοι το ίδιο από την επίδραση της κάνναβης. Έχει ελαφρές ψυχεδελικές επιδράσεις και συνήθως προκαλεί χαλάρωση, ομιλητικότητα, μια αίσθηση ευφορίας και αυξημένη αντίληψη της μουσικής και των χρωμάτων. Μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει προσωρινό άγχος ή ήπιες παραισθήσεις. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Αυξάνει τους παλμούς και στεγνώνει το στόμα.ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΗ:Τα πιο σοβαρά τοξικά αποτελέσματα αφορούν το αναπνευστικό σύστημα και οφείλονται στο συνδυασμό της χρήσης με τον καπνό. Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν η κάνναβης καπνίζεται χωρίς φίλτρο.ΕΞΑΡΤΗΣΗ:Δεν έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα σωματική εξάρτηση. Υπάρχει όμως μια ψυχολογική εξάρτηση από τη στιγμή που οι χρήστες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την ουσία σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως συναντήσεις με φίλους, συναυλίες κ.τ.λ.
__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ~~ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ~ ~(Oysiες)
Permalink   


[IMAGE]

__________________


Status: Offline
Posts: 187
Date:
RE: ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
Permalink   


'Ολοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει να είναι κάποιος 'εξαρτημένος' από μια ουσία. Τσιγάρο, αλκοόλ και καφές είναι οι πιο διαδεδομένες ουσίες και έπονται φυσικά τα παράνομα 'ναρκωτικά'. Ο καπνιστής μπορεί να παρατήσει τα πάντα και να ψάχνει να βρει τσιγάρο να καπνίσει αν δεν προνόησε να έχει μαζί του αρκετά για να 'βγάλει' την ημέρα. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους αν δεν πιουν πρώτα τον καφέ τους ή τους καφέδες τους.

Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι η τροφή, ένα βασικό και απαραίτητο αγαθό για την επιβίωσή μας, μπορεί να προκαλέσει τέτοια συμπεριφορά εξάρτησης. Ωστόσο, η παραπανίσια λήψη τροφής, εκείνη που κι εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι είναι υπερβολική και εν πάση περιπτώσει δεν εξυπηρετεί καμιά ανάγκη επιβίωσης, φαίνεται ότι σαν συμπεριφορά μοιράζεται κάποια από τα στοιχεία της εξάρτησης από ουσίες και κυρίως την έντονη αναζήτηση και επιθυμία για τη λήψη τροφής και την εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία για την άσκηση αυτοελέγχου στη λήψη της.__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard